Windows 11 Android Uygulamalarını Doğrudan Destekleyecek

Microsoft yeni işletim sistemi Windows 11’in Android uygulamalarını destekleyeceğini duyurdu.  

Birçok pc kullanıcısının yakından takip ettiği işletim sisteminin lansmanında açıklanan bilgilere göre: Kullanıcıların Android mobil işletim sisteminde çalışan Amazon App Store uygulamaların herhangi bir emulator, 3.parti yazılım gerektirmeksizin doğrudan Windows 11’e kurulabilecek ve görev çubuğu, başlat menüsü gibi bölümlere uygulama kısayolları atanabilecek. 

Şu anda lansman bilgileri pek tekniki detay içermese de Microsoft, Intel Bridge teknolojisi ile uygulamaların cross platform çalışabileceği bilgisini verdi. 

Uygulamalara kolaylıkla yeni Microsoft Store uygulaması üzerinden erişilebilecek. Bu ise kullanıcılara Instagram, Facebook ve hatta Whatsapp uygulamalarındaki özellikleri bilgisayarda geniş ekran avantajı ile kullanımını sağlayacak.  

Yeni Windows sürümüne halihazırda Windows 10 kullanıcıları herhangi bir ücret ödemeden sürümlerini yükseltebilecekler.  

Açıklamalara ek olarak Amazon ile ortaklık heyecan verici bir çözüm olsa da, Google’ın kendi Android mağazasını Windows 11’e entegre etmek istemediğini veya Microsoft’un doğrudan Google ile çalışmak istemediğini ima ediyor. Amazon uygulama mağazası, şu an için Google’dan daha küçük bir uygulama havuzu sunuyor ancak yine de insanların günlük olarak kullandığı yaygın uygulamaların çoğuna sahip bir mağaza. Tüm uygulamalara erişimin gelmeyeceğini satır aralarındaki ifadelerden çıkarsak da günün sonunda biz son kullanıcılar için daha iyi bir Windows sürümünün bizi beklediğini söylemek hiç de yanlış olmaz. 

Yorum bırakın